A sízésen túl

Szánkózás

Szórakozás az egész családnak. A legnagyobb gond természetesen itt is az, hogy melyik pályát válasszuk. Az 1,1 km hosszú Hohlenegg szánkópálya Riedben gyalogosan is könnyen elérhető. Hétfőn, szerdán és szombatonként az esti szánkózást is kipróbálhatjuk 7 és 10 óra között. A 4,5 km hosszú szánkópálya Fendelsben különleges élményt kínál az egész család számára. Az indulási pont könnyedén elérhető a 4-üléses lifttel, ráadásul csütörtök esténként kivilágítva is tesztelhetjük a pályát. Igazi különlegesség Pfundsban az 1,1 km hosszú természetes szánkópálya, amely szerdán, pénteken és szombat esténként van kivilágítva 19:30-tól. Egy forró puncs vagy forralt bor a Rodelhüttében, és már indulhat is a csúszás egészen a faluig. Serfausban a 4,5 km-es szánkópálya igazi családi élményt kínál, akár nappal, akár szerda esténként, amikor ki van világítva.

 

Jégmászás

Kuriózumként mindenképpen említést érdemel a jégmászás, mint az egyik legizgalmasabb téli sportág.

Bármennyire is hihetetlenül hangzik, itt ez sem kizárólag az extrém alpinisták sportja, mivel a tapasztalt vezetők segítségével bárki kipróbálhatja magát. A nyáron bővizű vízesések ilyenkorra csodás formájú jégzuhatagokká fagynak, izgalmas terepet kínálva ezzel a jégmászóknak. A néhány órás program igényel némi erőnlétet és kitartást, de cserébe életre szóló élményekkel lehetünk gazdagabbak.

 

 

 

 

 

 

Sífutás

Egészen különleges élményt jelent a téli behavazott tájat sífutó lécen felfedezni. A környéken 90 km karbantartott sífutópálya áll rendelkezésre, amely a síbusszal vagy saját autóval kényelmesen megközelíthető. Pfunds mellett a festői szépségű Tschey-patak közelében húzódó körpálya közvetlenül a parkolótól indul, így egészen egyszerű a megközelítése ennek a különleges hangulatú helynek. A Reschensee körül egy nemzetközi színvonalú, 45 km-es pályarendszer várja ennek az északi sportnak a szerelmeseit.

Gasthof Rieder Stub`n, Ried im Oberinntal 3., Österreich, Tel: +43 664 8851 5640, E-mail: gasthof@gasthof-riederstubn.com