Nyári élmények a völgyben

Kalandparkok

Kötélpályákon csúszkálás, hurkokban lépkedés, drótköteleken egyensúlyozás, ingatag hidakon való átkelés, épített falakon mászás – a kalandprogramok szerelmesei garantáltan nem fognak unatkozni. Autóval mindössze pár perc az Adventure Parcours Pfundsban, ahol mindenki próbára teheti a bátorságát.

Különböző izgalmas feladatokat kell végrehajtani szédítő magasságban, amelyek csúcspontja a 35 méteres magasságból történő leereszkedés. Kihagyhatatlan program kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

 

Serfausban a Serfauser Sauser drótkötélpályáján való száguldás egészen egyedülálló élményt kínál, amint a hegyoldalból indulva suhanunk a völgy felé. 4-féle drótkötélpálya közül is választhatunk, amelyek közül a leghosszabb 783 méter, és 162 méter magasságot veszítünk a „repülés” során. Fissben egy 2,2 km hosszú nyári bob pálya (Fisser Flitzer) várja a kalandvágyókat. A nyáron is működő sílift állomásánál, 1812 méteres tengerszint feletti magasságban indul a pálya, amelyen 45 km/órás maximális sebességgel száguldhatunk a völgy felé.

 

 

Bringázás

 
3 ország, 4000 km kerékpárút és 140.000 méter szintkülönbség – a Tiroler Oberlandon, illetve a szomszédos Svájcban és Olaszországban az egészen könnyűtől az extrém nehézig mindenféle nehézségi szint megtalálható, így garantáltan mindenki a számára legideálisabb útvonalon tekerhet.

A Via Claudia Augusta bicikliút a Claudius császár által kijelölt régi római út vonalát követve köti össze az Adriai-tenger kikötőit a Duna völgyével. A németországi Donauwörthtől egészen Velencéig elnyúló kerékpárút az Inn folyó völgyén, a Tiroler Oberlandon halad keresztül, így Riedben is majdnem közvetlenül a Riederstubn mellett halad el. Nagyrészt kijelölt kerékpárutakon, mellékutcákban és esetenként kis forgalmú főutakon halad az útvonal, amelyen akár 1 napos túrát is tehet az egész család egészen Landeckig vagy – a másik irányban - Pfundsig, hiszen a terep ezen a szakaszon nem támaszt nagy kihívásokat.

 

Természetesen Riedből mountainbike-kal indulva is számos különböző nehézségű túra közül választhatnak a terepbringázás szerelmesei, és a túrákhoz részletes leírásokat is találhatnak az alábbi linken. Akik még inkább csak ismerkednek a terepbringázással, vagy szívesen hagynák, hogy valaki más kalauzolja őket az idegen terepen, azok ingyenesen részt vehetnek a turisztikai iroda által szervezett MTB-túrákon.

És végül, de nem utolsó sorban vendégeink számára ingyenesen biztosítunk bringákat (felnőtt és gyerek méretben is) korlátozott számban.

 

Családi programok

A Bibi Aktív- és Outdoorprogramok keretében a (4. életévüket betöltött) gyerekek számára kínálnak a hét minden napjára izgalmas programokat. A felügyelők irányítása mellett kreatív feladatok, kalandok, élmények és aktív játékok várják a gyerekeket kint a friss levegőn a természetben. A Serfauser Murmilwasser egy 15.000 m2 területen kiépített játék- és kalandpark a gyerekek számára egy hegyi patak partján. A park nevét a környék jellegzetes állatáról a mormotáról kapta, amelyet a parkban természetesen meg is tekinthetünk. A számtalan játék mellett a park egyik különlegessége a 200 méter hosszú mormota barlang, amelyet végigjárva kicsit jobban megismerhetjük ennek a különleges állatnak az életét.

 

Gasthof Rieder Stub`n, Ried im Oberinntal 3., Österreich, Tel: +43 664 8851 5640, E-mail: gasthof@gasthof-riederstubn.com