Nyári élmények vízen

Rafting

Vad zúgókon és fehéren habzó vizen száguldozni egy kiszámíthatatlanul hánykolódó gumicsónakban rendkívüli mértékben feltornázza bárkinek az adrenalinszintjét. Kevés sportnál lehet ennyire közelről megtapasztalni egy hegyi folyó szeszélyét, ezért vízfóbiásoknak valóban nem ajánlott.

 

 

 

Családi raftingtúrák?! Ezek után őrült elgondolásnak tűnhet, hogy valaki bepakolja a családját egy ilyen gumicsónakba, pedig a rafting nem szükségszerűen egy élet-halál harc az elemekkel. Tapasztalt és képzett vezetők segítségével akár az egész család biztonsággal meghódíthatja a dühöngő folyók vizét a szűk Imst-szurdokban vagy a Tösener-szurdokban az Inn-folyón, az igazán bevállalósak pedig a Sanna vizén vagy az ötztali Achen kóstolhatnak bele a rafting magasiskolájába. A kisebb gyerekek egy sokkal békésebb „kalóztúra” keretében ismerkedhetnek meg a vízi kalandokkal.

 

 

Canyoning

Egykor csupán néhány félőrült fickó extrém szórakozási formája volt, ma viszont már minden valamire való outdoor ember számára kötelező legalább egyszer kipróbálni.

A canyoning tökéletes keveréke a túrázásnak, mászásnak és kötélen ereszkedésnek, de mindenképpen biztos lábú túrázót kíván. Az ismeretlen mélységű vízesésekbe és medencékbe való ugrálást akár már ésszerűtlen vakmerőségnek is gondolhatnánk, azonban a jól képzett és a terepet tökéletesen ismerő vezetőknek köszönhetően a canyoning egy mindvégig biztonságos, feledhetetlen kaland mindenki számára.

A Tiroler Oberland változatos szurdokai, vízesései és hegyi patakjai tökéletes terepviszonyokat kínálnak ehhez a rendkívül izgalmas sporthoz, amely teljesen kezdők számára is nyugodtan ajánlható, csupán jó mozgáskoordináció és egy kis vagányság szükséges hozzá. Riedben és a környékén számos cég szervez ilyen túrákat különböző nehézségi szinteken, amelyeken bárki kipróbálhatja magát.

Strand Riedben

Igen, attól még, hogy nyáron a hegyekbe megy valaki nyaralni, nem föltétlen kell lemondani a fürdőzésről, amiért a gyerekek egészen biztosan különösen hálásak lesznek. Néhány aktív nap után pedig a felnőttek is szívesen elcsábulnak egy kis vízparti kikapcsolódásra. A 2.5 hektárnyi vízfelületnek köszönhetően nyáron ez a környék egyik legkedveltebb célpontja.

Vízi csúszdák, vízibicikli, élményfürdő, sőt még egy sziget is gondoskodik arról, hogy itt is egy élménydús napot tölthessünk el. A kicsik számára további izgalmakat rejt egy játékhajó, egy sasfészek, egy faház és egy hatalmas hinta. A belépés a strandra a Sommercarddal díjtalan.

 

ÉLMÉNYFÜRDŐ PRUTZBAN

A Prutzban található élményfürdőben egy 42 méteres csúszda, 3 medence, egy hullámmedence, egy áramlásos medence, gyerekmedence és 15.000 m2 mező várja a családokat és a strandolókat. A belépés a strandra a Sommercarddal díjtalan.

 

Gasthof Rieder Stub`n, Ried im Oberinntal 3., Österreich, Tel: +43 664 8851 5640, E-mail: gasthof@gasthof-riederstubn.com